SCHUURWERK

Gieling Stucadoors uit Oostzaan - Schuurwerk
WAT IS SCHUURWERK?
Schuurwerk is een afwerking die klassiek oogt, warm overkomt en een luxe uitstraling heeft.

WANNEER SCHUURWERK?
Schuurwerk is een keus om goed over na te denken. het is erg mooi, maar ook gevoelig. Het kan eigenlijk overal binnenshuis worden toegepast indien er een goede ondergrond aanwezig is. Schuurwerk is een keus die je maakt puur voor de uitstraling. Het is minder praktisch dan bijvoorbeeld pleisterwerk. Dit omdat schuurwerk niet schoongemaakt kan worden en als het beschadigd, zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, onzichtbaar gerepareerd kan worden. Dus heeft u kleine kinderen in huis.... niet doen!, wordt er veel gerookt in huis... dan ook niet doen!. Dit omdat schuurwerk zijn mooie vlam verliest als het een keer gesausd is. Wilt u een warme sfeer creëren in uw huis of u w kantoor een chique uitstraling geven? Dan is schuurwerk een hele mooie afwerking voor wanden en plafonds.

ZIJN ER VERSCHILLENDE SOORTEN SCHUURWERK?
Nee er zijn geen verschillende soorten schuurwerk. Schuurwerk kan wel anders ogen bij iemand anders thuis omdat iedere stukadoor zijn eigen slag heeft in het maken van vlammen in het schuurwerk.

HOE WORDT SCHUURWERK AFGEWERKT?
Schuurwerk heeft een lichtkorrelige structuur en wordt afgewerkt door slagen, in vakjargon ook wel vlammen genoemd. Met een goede lichtinval zijn deze vlammen goed te zien en dat geeft schuurwerk de warme en chique uitstraling. U moet er wel rekening mee houden dat als schuurwerk eenmaal gesausd is, de vlammen niet meer zichtbaar zijn, en u alleen nog een fijne structuur overhoudt. Als er niet gerookt wordt in huis, kan het makkelijk 10 jaar mee voordat er gesausd dient te worden.