Voor al uw stucwerk: Gieling Stucadoors

06-54771436

Ma – Vr: 09.00 tot 18.00

info@gielingstucadoors.nl

Diensten

Latexspuiten

Nadat wij uw wanden en/of plafonds sausklaar hebben gestuct is het mogelijk om deze door ons latex te laten spuiten.

Wij kunnen ook u wanden en plafonds latex spuiten met een ailess spuit nadat we het stucwerk hebben afgerond. dat doen we machinaal, waardoor we snel kunnen werken en er geen banen of aanzetten van een tex- of verfroller ontstaan. Daarnaast werken we met professionele merken verf, zowel in wit als in kleur.
Het spuiten scheelt u een hoop tijd en het bespaard u zo’n 30 a 35% aan verf.

Natuurlijk verzorgen wij ook het afplakken van ramen,deuren en vloeren. Ook herstellen en repareren van bestaande wanden en plafonds behoort bij ons tot de mogelijkheden.

Snel strak en netjes werken, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat en tegen betaalbare prijzen Dat vinden wij erg belangrijk bij Gieling Stucadoors uit Oostzaan.

STUCEN

Stucwerk is vakmanschap! In de loop der jaren heeft Gieling stucadoors zich ontwikkeld tot een gerenommeerd en vakkundig stucadoorsbedrijf.

Onze vakmensen hebben ruime ervaring op het gebied van wand- en plafondafwerking. Onze stucadoors worden zowel intern als extern opgeleid en bewust gemaakt van hoge kwaliteitseisen en 100% klanttevredenheid

NAZORG STUCWERK
Door voor Gieling Stucadoors en afwerkingsbedrijf te kiezen, heeft u gekozen voor kwaliteit. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het stucwerk, zijn er een aantal punten waar u na onze werkzaamheden op moet letten:

Ventileer de gestuukte ruimte goed. Probeer de temperatuur constant op 18 graden te houden

De droogtijd van stucwerk varieert van 5 tot soms wel 30 dagen. Dit ligt aan de laagdikte van het stucwerk. Onze stucadoor zal bij zijn vertrek aangeven hoe u kunt zien of uw stucwerk droog en overschilderbaar is.

Houd de droogtijd die door onze stucadoor is opgegeven goed aan. Te vroeg schilderen of niet voldoende ventileren kan leiden tot scheurvorming.

Ondanks het feit dat wij alleen met de beste vakmensen en kwalitatief hoogwaardige materialen werken, kan er altijd iets mis gaan. Aarzelt u in dat geval niet en neemt u contact met ons op. Samen zullen we naar een passende oplossing zoeken.

Raapwerk

WAT IS RAAPWERK?
Onder raapwerk wordt verstaan ‘het waterpas en haaks uitvlakken van grove oppervlakten’, ook wel ‘uitrapen’ in vakjargon genoemd.

WANNEER WORDT IETS UITGERAAPT?
U heeft uw badkamer of keuken eruit gesloopt, de tegels of andere materialen afgehakt, waardoor het eruit ziet alsof er niks meer van te maken is. Dan is uitrapen een oplossing! Er wordt een enkellaags, indien heel dik, en meerlaags systeem opgezet.

WAAROM WATERPAS?
Het waterpas zetten van deze laag is heel belangrijk, dit in verband met eventueel tegelwerk dat later aangebracht wordt. Is de wand niet goed waterpas, dan ziet u dit gegarandeerd terug in het tegelwerk. In een hoek ziet u dan bijvoorbeeld onderaan een tegel van 20cm, en bovenaan een tegel van 22cm, dit omdat de wand 2 cm uit het lood staat. Dit is niet wat u wilt als u een splinternieuwe badkamer heeft; jaren ergernis omdat het tegelwerk niet netjes is door het nalaten of het slecht stukadoren van een wand. Ook in de keuken is het erg belangrijk dat de raaplaag waterpas is. Er komen kasten, een aanrechtblad en allerlei apparatuur tegen de wand aan te staan. Staat de wand niet goed waterpas? Dan krijgt u een lelijke kier te zien tussen de kasten en de wand.

WAAROM HAAKS?
Haaks houdt ene hoek van 90 graden in. In een badkamer komt een douchebak of een bad te staan. Deze worden bijna altijd in een hoek geplaatst, is de hoek niet haaks? Dan loopt er een lelijke kier tussen de wand en het bad of douchebak. Dit resulteert in hele dikke kitranden om de kier weg te werken. In het ergste geval moet het bad of de douchehoek ingehakt worden in de muur. Dan krijgt u aan het begin van het bad bijvoorbeeld ene rand van 10cm en aan het eind is de rand nog maar 7cm, dit is erg lelijk en zonde van de badkamer. Hetzelfde geldt voor een keukenblad dat in 1 of meerdere hoeken doorloopt. Het is dus van groot belang dat een hoek die haaks moet zijn, ook echt haaks is

WELKE AFWERKING HEEFT EEN RAAPLAAG?
Als een wand niet betegeld gaat worden. wordt een raaplaag afgewerkt met pleisterwerk. Dit houdt in dat de wand eenmaal droog, gesausd kan worden. Wordt een wand betegeld? Dan wordt de raaplaag niet glad afgewerkt, maar met opzet grof gelaten, dit zodat tegels goed hechten op de raaplaag. Wilt u tot een bepaalde hoogte betegelen? Dit kan! Dan wordt de onderkant grof afgewerkt en de bovenkant glad afgewerkt. Een goede raaplaag is onmisbaar in elke badkamer. keuken of toilet om tot een goed eindresultaat te komen van uw verbouwing.

SIERPLEISTER

WAT IS SIERPLEISTER?
Sierpleister is een afwerking op basis van kunstharsdispersie aangevuld met granietkorrels en vulmiddel die samen voor de structuur zorgen. Simpel gezegd, iedereen kent het welbekende spachtelputz, dit is slechts een van de vele varianten sierpleisters die er bestaan. Sierpleister is een zeer praktische en mooie afwerking die van modern tot klassiek bij ieder huis en elke stijl past.

WANNEER SIERPLEISTER?
Wilt u een gezellige warme sfeer creëren in huis en ook de voordelen hebben van ijzersterke afwerking? Dan is sierpleister een goede keus. Het kleurassortiment is oneindig, dus wat uw smaak ook is, uw kleur zit erbij! Sierpleister kan op elke vlakke egale en draagkrachtige ondergrond binnen en buiten aangebracht worden. Zelfs kleine kinderen krijgen het niet kapot! Ook na vele malen sauzen is de structuur van de sierpleister nog duidelijk zichtbaar. De structuurkeuze is heel groot: van super fijn tot heel grof. Onder de noemesierpleister, is zoveel verkrijgbaar dat we dit niet allemaal op de site kunnen zetten. Van spachtelputz en minigraniet tot metallic sierpleisters. Voor elke smaak en stijl zit er een keus bij.

HOE WORDT SIERPLEISTER AFGEWERKT?
Dit is een moeilijk te beantwoorden vraag, omdat verschillende sierpleisters ook op verschillende manieren afgewerkt worden. Over het algemeen genomen worden sierpleisters zo afgewerkt dat ze een mooie, egale en gelijkmatige structuur hebben. Sierpleisters zijn erg mooie producten, die garant staan voor jarenlang plezier en waarmee verschillende sfeerbelevingen gecreëerd kunnen worden.

SCHUURWERK

WAT IS SCHUURWERK?
Schuurwerk is een afwerking die klassiek oogt, warm overkomt en een luxe uitstraling heeft.

WANNEER SCHUURWERK?
Schuurwerk is een keus om goed over na te denken. het is erg mooi, maar ook gevoelig. Het kan eigenlijk overal binnenshuis worden toegepast indien er een goede ondergrond aanwezig is. Schuurwerk is een keus die je maakt puur voor de uitstraling. Het is minder praktisch dan bijvoorbeeld pleisterwerk. Dit omdat schuurwerk niet schoongemaakt kan worden en als het beschadigd, zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, onzichtbaar gerepareerd kan worden. Dus heeft u kleine kinderen in huis…. niet doen!, wordt er veel gerookt in huis… dan ook niet doen!. Dit omdat schuurwerk zijn mooie vlam verliest als het een keer gesausd is. Wilt u een warme sfeer creëren in uw huis of u w kantoor een chique uitstraling geven? Dan is schuurwerk een hele mooie afwerking voor wanden en plafonds.

ZIJN ER VERSCHILLENDE SOORTEN SCHUURWERK?
Nee er zijn geen verschillende soorten schuurwerk. Schuurwerk kan wel anders ogen bij iemand anders thuis omdat iedere stukadoor zijn eigen slag heeft in het maken van vlammen in het schuurwerk.

HOE WORDT SCHUURWERK AFGEWERKT?
Schuurwerk heeft een lichtkorrelige structuur en wordt afgewerkt door slagen, in vakjargon ook wel vlammen genoemd. Met een goede lichtinval zijn deze vlammen goed te zien en dat geeft schuurwerk de warme en chique uitstraling. U moet er wel rekening mee houden dat als schuurwerk eenmaal gesausd is, de vlammen niet meer zichtbaar zijn, en u alleen nog een fijne structuur overhoudt. Als er niet gerookt wordt in huis, kan het makkelijk 10 jaar mee voordat er gesausd dient te worden.